Hieronnat

Klassinen- ja urheiluhieronta
Raskausajan hieronta
Aromahieronta
Kuumakivihieronta
Intialainen päähieronta
Kuppaus
Lämpöhoito

Valmennukset

Holistinen autenttisuus- ja voimavaravalmennus:

yksilöille
parisuhteille ja 
perheille

Hoidot

Usui Reiki
ThetaHealing®
EFT-tunnelukkoterapiaHieronnat

Yleistä hieronnoista

Hieronta alkaa aina alkuhaastattelulla, jossa kartoitetaan asiakkaan tulosyy ja oireet. Hieronta toteutetaan yksilöllisesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen. Hieronnan kesto riippuu hierottavasta alueesta tai oireista. Isomman lihasalueen käsittelyyn on yleensä hyvä varata pidempi aika. Jokainen keho on yksilöllinen ja jokaisen oire on erilainen; tästä syystä myös hieronnan tarpeen tiheys vaihtelee asiakkaasta riippuen. Joillekin toimii säännöllinen hoitotiheys esimerkiksi kerran kuussa, toisille taas tietyin väliajoin tehtävät hoitojaksot. Hoidon tavoitteet sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.
 

Hierontaan ei ole hyvä tulla  sairaana eikä juuri syöneenä. Vältä vahvoja hajusteita allergiasyistä.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha, kaiken ikäisille soveltuva hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsintehtyä, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Kudosten mekaaninen käsittely tehostaa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä ja näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee. Samalla kudosten aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuu. Hieronta mm. laukaisee erilaisia jännitystiloja, helpottaa akuuttisia ja kroonisia kipuja, vilkastuttaa verenkiertoa, kudosten aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta. Se rentouttaa, antaa hyvän olon, vähentää stressiä, ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja ja palauttaa fyysisestä rasituksesta.


Hieronnan esteitä ovat:
-Yskä, flunssa, kuume, nuha, olet kipeä tai sinulla on jokin muu asia joka estää hieronnan (Osa ei estä hierontaa kokonaisuudessaan, vain ko. alueen hieronta on kielletty)
-Akuutit vammat kuten lihaksen repeämä, jänteen tai nivelsiteen venähdys, ruhjevammat, murtumat ja avohaavat
-Palo- ja paleltumavammat
-Antibioottikuuri
-Ihotaudit ja infektiot
-Ääreis- ja keskushermostoperäinen halvaus esim. aivo- tai spastinen halvaus
-Suurentuneet imurauhaset
-Ohentunut iho (esimerkiksi röntgen tai sädetyshoidon seurauksena)
-Tyrä
-Hemofilia (verenvuototauti), verenvuoto kudoksessa tai nivelissä
-Iskeeminen kudos eli kudos, joka ei saa riittävästi happea tai verta
-Laskimo- ja valtimosairaudet. Suonikohjujen ympäriltä voidaan hieroa mutta niiden päältä ei
-Sydänsairaudet tai -tahdistin. Vaatii aina lääkärin hyväksynnän
-Pahalaatuiset kasvaimet voivat lisätä metastaasien syntyä. Syövän tulee olla parantunut. Varmista hieronnan soveltuvuus lääkäriltäsi
-Hyvälaatuiset kasvaimet. Käsittely voi kiihdyttää kasvaimen kasvua
-Osteoporoosi


Huom!
Tarkista aina lääkäriltäsi ennen hoitoon tuloa hoitomuodon soveltuvuus, jos sinulla on joitain sairauksia tai olet epävarma kunnostasi.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on pehmytkudoskäsittelyä, jossa käytetään monipuolisesti erilaisia hierontatekniikoita. Hieronnassa keskitytään lihasten käsittelyyn, mahdollisten kipujen sekä kiputilojen helpottamiseen ja kehon rentouttamiseen. Hieronta voi olla myös osa aktiivista kuntoutusta.


Urheiluhierontaan erikoistunut koulutettu hieroja ottaa huomioon urheilijan sen hetkisen kisa-, harjoitus-, tai ylimenokauden vaatimukset ja tätä kautta huomioi urheilijan kehon tarpeet. Hierontaotteet sekä -tekniikka toteutetaan aina asiakasta kuunnellen, yksilöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan, joten urheiluhierontaan tullessa ei tarvitse olla kilpa- tai aktiiviurheilija. Urheiluhieronta voi olla myös rentouttava hetki kiireisen arjen keskellä.


Karkeasti jaoteltuna klassinen hieronta ja urheiluhieronta erotellaan tekniikan ja tarpeen mukaan. Klassisen hieronnan perusteena on sively -käsittely, joka toteutetaan tietyn hierontakaavan mukaisesti. Urheiluhierontaa painottavissa koulutuksissa käydään läpi paljon erilaisia tekniikoita, joita klassisessa hieronnassa ei käytetä. Urheiluhierojan koulutuksissa keskitytään myös urheilijan kilpa- ja harjoittelurytmiin, palautumiseen ja lihashuoltoon. Urheiluhierojan tulee ottaa huomioon koko harjoittelun kokonaiskuormittavuus, mutta myös yksittäisten harjoitusten kuormittavuus ja tästä palautuminen.

Urheiluhieronta sopii pääsääntöisesti kaikille iästä riippumatta. Kuten muissakin manuaaliterapioissa, jokainen käsittely toteutetaan asiakkaan tarpeiden ja kunnon mukaan.

Hieronnan esteet ovat samat kuin klassisessa hieronnassa.

Raskausajan hieronta

Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Sekä hormonaaliset syyt että muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus voivat raskausaikana aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toimintahäiriöitä. Raskausaikana nainen kokee monia muutoksia niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Raskaushieronta on hierontamuoto, joka on kehitetty varta vasten raskaana oleville, synnyttäneille ja imettäville äideille. Raskaushieronnasta käytetään myös termejä äitiyshieronta ja raskausajan hieronta. Raskaushieronta sopii kaikille odottaville äideille ja sitä voidaan toteuttaa turvallisesti koko raskauden läpi. Hieronnassa huomioidaan niin odottava äiti kuin kohdussa oleva vauvakin. Se on sopiva hoitomuoto myös vastasynnyttäneille helpottamaan vauva-arjessa tulevia kireyksiä sekä rentouttamaan tuoretta äitiä.


Hieronnalla voidaan hoitaa koko kehoa ja se rentouttaa niin kehoa kuin mieltäkin. Raskauden edetessä kehon painopiste muuttuu, ja erityisesti lantio ja selkä ovat kovalla koetuksella. Raskausajan hieronnasta onkin apua selkä- ja niskakipuihin sekä mm. turvotukseen, lihaskipuihin ja erilaisiin liitoskipuihin. Lisäksi se auttaa ennaltaehkäisemään raskausajan kipuja sekä lievittämään stressiä ja rentoutumaan. Raskaushieronnassa otetaan aina huomioon se missä vaiheessa raskaus on ja millaisia muutoksia se on tuonut kehoon. Hieronnassa huomioidaan asiakkaan toiveet, tarpeet ja tuntemukset. Se voidaan suorittaa myös kylkimakuulla tai hierontatuolissa ja jos tarve niin asentoa tuetaan hieronnan aikana.


Hieronnan esteet ovat samat kuin klassisessa hieronnassa.

Aromahieronta

Aromahieronta on vanha ja ylellinen hoitomuoto, jota on käytetty jo muinaisessa Egyptissä. Siinä käytetään yrttikasveista tislattuja eteerisiä öljyjä. Eteerisiä öljyjä sekoitetaan ns. pohjaöljyyn, joka tavanomaisimmin on esim. viinirypäleensiemenöljy. Aromahieronnassa käytetyt eteeriset öljyt ovat 100-prosenttisia Frantsilan luomutuotteita, jotka on höyrytislattu tai kylmäpuristettu aina tietystä, tarkasti määritellystä kasvilajista. Niillä on tarkka laadun valvonta ja tislauksessa ei käytetä alkoholia.


Aromahieronnan tarkoitus on lievittää monenlaisia ongelmia; lihassärkyä, reumaa, päänsärkyä, unettomuutta, masennusta, lymfanestekierron- ja ihon ongelmia. Eteerinen öljy vaikuttaa hengityksen ja ihon kautta. Ihon kautta se imeytyy ensin syvemmälle kudokseen ja päätyy sieltä lymfanestekierron kautta verenkiertoon ja sitä kautta kaikkialle elimistöön. Kehon pehmytkudoksia käsitellään kevein sively- ja paineluottein. Hieronnassa yhdistetään sidekudos-, lymfa- ja klassisen hieronnan otteita, mutta hieronta tehdään paljon hellemmin käsin kuin klassinen hieronta. Valittavana on monia yrttejä erillaisten tarpeiden tai vain ihan oman mieltymyksen mukaan.


Milloin aromahieronta ei sovi:

-Akuutti sairaus kuten flunssa, kuume tai jokin tulehdus.
-Antibiottikuuri.
-Akuutit vammat kuten lihaksen repeämä, jänteen tai nivelsiteen venähdys,  ruhjevammat, palo- ja
paleltumavammat sekä luunmurtumat.
-Infektiot ihossa tai avohaava kehossa.
-Allergia ja astma / VAROEN! Uuden öljyn soveltuvuus testataan pienelle ihoalueelle.
-Jos olet raskaana tai imetät.
-Nivelreuma, lihasreuma ja kihti (kun ovat tulehdusvaiheessa).
-Verisuonitukokset, sydämentahdistin, hemofilia eli verenvuototauti.
-Syöpä, sädehoito tai kemoterapia (lääkärin luvalla saa hoitaa).
-Homeopaattisen hoidon aikana.
-Alkoholin/huumausaineiden alaisena oleminen tai krapula.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa lämmitetyt sileäreunaiset kivet luovuttavat lämpöä käsiteltävään kudokseen tehostaen verenkiertoa ja syventäen hieronnan vaikutusta. "Hot Stone -kivet" ovat erikokoisia, soikeita, täysin sileäksi hiottuja basalttikiviä. Ne lämmitetään vesihauteessa hieman alle 60-asteiseksi, jotta ne tuntuvat lämpimältä, mutta eivät polta iholla.


Hieronnan aikana käytetään erilaisia hoito-otteita, joko kiven litteällä osalla tai kapeammalla reunalla painellen ja venyttäen lihaksia sekä niitä ympäröiviä sidekudoksia, "faskioita", keskittyen erityisiin kipupisteisiin. Tällä tavoin saavutetaan täydellinen rentouttava vaikutus. Hieronnassa voidaan keskittyä yhteen tiettyyn alueeseen tai käydä koko vartalo läpi.


Esteitä kuumakivihieronnalle ovat:

-Kaikki sairaudet, joissa lämmönsietokyky ja tunto ovat alentuneet joko paikallisesti tai kokonaisvaltaisesti
-Kaikki hieronnan yleiset kontraindikaatiot

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on tunnettu ja arvostettu hoitomuoto. Se perustuu ikivanhaan intialaiseen lääketieteelliseen järjestelmään Ayurvedaan. Intialainen päähieronta on hyvin rentouttava ja miellyttävä hoitomuoto, jossa käsitellään omilla erikoistekniikoilla niska, hartiat, olkavarret, pää, kasvot ja korvat.


Hieronnalla pyritään kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen rentoutumiseen ja tasapainoon. Hoitoa suositellaan muuan muassa stressinhoitoon, lihasjännitykseen, päänsärkyyn, keskittymisvaikeuksiin, silmien rasitukseen, univaikeuksiin sekä korkean verenpaineen hoitoon. Tämän ohella se sopii hyvin rentoutumiseen ja hemmotteluun.

Kuppaus

Kuppaus on tehokas hoitomuoto, joka on ollut osa sekä kiinalaista että länsimaista lääketiedettä jo satoja vuosia. Koska ns. verikuppaus tarvitsee pesutilat, tarjoamme työtilassamme vain kuivakuppausta. Kuivakuppauksessa ei isketä ihoa rikki, jotta veri imeytyisi kuppeihin vaan hoito tehdään ilman veren laskua.


Kuppaus perustuu alipaineeseen. Ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoja nostetaan kupeilla irti alustastaan, eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Imukuppeja liu´utetaan öljytyllä iholla, jolloin alipaine pehmytkudoksissa saa aineenvaihdunnan vilkastumaan ja kuona-aineet poistumaan. Pistekuppauksessa imukuppi on paikoillaan antaen paikallisempaa hoitoa. Hoidossa käytetään tarpeen mukaan joko lasisia, muovisia tai silikonisia kuppeja eli ne soveltuvat hyvin myös luonnonkumi -allergisille.


Kuivakuppaus rentouttaa ja puhdistaa kehoa. Immuunijärjestelmä aktivoituu, lymfakierto tehostuu, turvotukset vähenevät, kuona-aineet poistuvat, aineenvaihdunta paranee, vammojen paraneminen nopeutuu (notkistaa arpikudosta ja sidekudos saa kimmoisuutta), lihasjännitykset laukeavat. Kuivakuppauksesta on saatu apua rasitusvammojen hoidossa ja vammojen paraneminen on nopeutunut. Lisäksi helpotusta on saatu reuman oireisiin, iskiakseen, astmaan, yskään, päänsärkyyn, korkeaan verenpaineeseen, ummetukseen sekä selluliittiin. Imukuppihieronnan kehutaan olevan niin tehokasta, että jo 15 minuutin hoito vastaa tunnin kestävää perinteistä hierontaa.


HUOM! Kuivakuppauksessa iholle jää jälkiä, jopa mustelmia tai verenpurkaumia. Ne eivät ole haitallisia, vaan paranevat muutamasta päivästä viikkoon. Pistekuppauksen jälki voi olla hetken hieman kutiseva, mutta se on merkki siitä, että hoito tehoaa.


Kuivakuppaushoidon esteitä ovat:
-Vaikea sydänsairaus
-Verenvuototauti
-Anemia
-Verenohennuslääkkeet
-Raskaus
-Diabetes
-Syöpä
-Akuutit vammat ja avohaavat
-Ohentunut iho tai rikkonainen ihonpinta
-Luomet ja ihosairaudet
-Suonikohjut (vain paikallinen este, voi kupata alueen ympäriltä)
-Heikko terveydentila ja tulehdustilat
-Erittäin karvainen iho
-Alle 3-vuotiaille lapsille hoitoa ei tehdä.

Lämpöhoito

Lämpöhoito rentouttaa ja lievittää akuuttisia ja kroonisia kiputiloja. Lämpö soveltuu muun muassa nivelrikon, nivelreuman sekä selkä- ja niskakipujen hoitoon sekä liike- ja liikuntahoitojen esihoitoon. Tehostunut verenkierto tuo alueelle runsaasti happea ja ravintoaineita, joita solut tarvitsevat normaalin toiminnan ylläpitoon ja itsensä korjaamiseen. Verenkierron mukana alueelle tulee myös kehon vasta-aineita ja valkosoluja, jotka tuhoavat rikkoutuneita solurakenteet ja mahdolliset kipua aiheuttavat bakteerit ja virukset. Lämpö saa kollageenista aikaan pehmenemistä ja elastisuuden lisääntymistä (kollageeni on sidekudoksen perusrakennusosa). Venyvämpi sidekudos auttaa kehoa suoriutumaan paremmin kuormituksesta ja vähentää kipua ja ehkäisee vammoja. Venyvämpi sidekudos tehostaa myös hieronnan lopputulosta.


Lämpöhoidon kesto riippuu potilaan omakohtaisista tuntemuksista, mutta esimerkiksi 10-20 minuutin käsittelyaika ihoa ärsyttämättä on useimmiten soveltuva. Hoito voidaan tehdä yksittäisenä lämpöhoitona tai yhdistettynä hierontaan, joka on tehokas hoito kroonisiin selän ja niska-hartiaseudun jännitystiloihin. Lämpöhoitona käytetään kuumavesihauteessa lämmitettyjä savipakkauksia, jotka liinaan käärittynä asetetaan halutulle alueelle kehossa.


Lämpöhoidon esteitä ovat hoitoalueella tai sen lähellä olevat:

-tuoreet vammat

-tulehdukset

-korkea verenpaine

-iskemiset tukokset

-verisuonitukos

-sydänsairaus

-sydän- ja munuaisperäinen turvotus

-tunnoton/kuuma/punainen iho

-henkilö on herkkä lämmölle perifeerisen neuropatian, raynaudin oireyhtymän tai vastaavan terveydentilan vuoksi

Hoidot

Yleistä hoidoista

Täydentävistä hoidoista on koettu olevan apua esimerkiksi unettomuuteen, stressiin, yleiseen kuormittuneisuuteen, ahdistuneisuuteen, migreeniin, kehon kiputiloihin, haitallisten kuormittavien uskomusten muuttamiseen, itsetuntemuksen ja kehotuntemuksen lisääntymiseen sekä syvällisemmän yhteyden saamisessa todelliseen itseen ja omiin tarpeisiin. Täydentävät hoidot on mahdollista tehdä myös etänä!

Usui Reiki™

Reiki on japanilaisen Mikao Usuin (1865 - 1926) kehittämä hoitomuoto ja henkisen kehityksen tie. Reikihoidossa hoitaja toimii energiakanavana niin, ettei hän luovuta omaa energiaansa vaan välittää universaalia energiaa itsensä ulkopuolelta hoidettavalleen. Sana reiki muodostuu sanoista rei, eli henki ja ki, eli elämän energia tai elämän voima.


Reikiä käytetään joka puolella maailmaa ja kaikilla mantereilla uskonnosta, politiikasta tai kansallisuudesta riippumatta. Reikillä ei ole mitään tekemistä uskontojen tai politiikan kanssa, vaan reiki perustuu antamiseen ja jakamiseen. Reiki on rakkautta ja universaalin elämänvoiman välittämistä.

Reikihoidon aikana koettu syvä rentous laukaisee stressiä ja avaa energiatukkeumia. Näin ihmisen omat paranemisprosessit nopeutuvat, kivut ja säryt voivat helpottua ja omat voimavarat lisääntyä.


Reikihoito on hyvin lempeä hoitomuoto, joka sopii kaikille ja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin. Hoidettavan keho ottaa vastaan hoitajan kautta välittyvää energiaa juuri sen verran kuin se tarvitsee ja siinä tilanteessa pystyy vastaanottamaan. Energia ohjautuu hoidon aikana aina oikeaan paikkaan.

Reikienergialla voi hoitaa muun muassa tunnelukkoja, avata energiatukoksia, helpottaa kehon särkyjä ja kiputiloja, vähentää stressiä, uupumusta sekä kohottaa yleistä vireystilaa. Toisin sanoen reikienergialla voi hoitaa eri kehojen epätasapainotiloja. Reiki on polarisoitumatonta energiaa. Reiki auttaa meitä hyödyntämään täydesti omaan terveyteemme vaikuttavat käyttämättömät voimavaramme.


Sekä Riikka että Ilari tekevät Usui Reiki - energiahoitoja. Olemme suorittaneet Usui Reiki -opintojen ykköstason eli shoden sekä kakkostason eli okuden.

ThetaHealing®

ThetaHealing -menetelmä on energiahoito ja meditaatiotekniikka, jonka Vianna Stibal kehitti 1990-luvulla USA:ssa. Sen sanotaan lisäävän itsetietoisuutta, puhdistavan kehoa ja mieltä sekä vahvistavan sisäistä viisautta. ThetaHealing -menetelmällä voi muuttaa rajoittavia uskomuksia ja vapauttaa tunnekehon tukoksia jonka seurauksena niin keho kuin mieli rentoutuu.


Hoitaja virittäytyy thetataajuudelle, josta käsin avataan uskomuksia, muistoja ja traumoja. Theta-aivoaaltojen taajuus vaihtelee 3,5 ja 8 hertsin välillä. ThetaHealingissä hyödynnetään myös kinesiologiaa. Lihastestauksen avulla siis katsotaan, mitä negatiivisia uskomuksia ihminen kantaa tiedostamattaan mukanaan.


Theta-hoidossa alitajuntamme tiedostamattomat ohjelmoinnit jaetaan ydintasoon, geneettisen tasoon, historiatasoon ja sielun tasoon. Ydintasolla kyse on lapsuudessa ja ihmissuhteissa oppimistamme käsityksistä. Geneettisessä ohjelmoinnissa kyse on esi-isien ja suvun perinnöstä. Saatamme kantaa geeneissämme aiempien sukupolvien katkeruuksia tai traumoja esimerkiksi sotaan liittyen. Historiatason ohjelmoinnissa on kyse kulttuurista ja kollektiivisesta tietoisuudesta. Sielutasolla on kyse merkityksellisyydestä. Siellä vastataan suuriin kysymyksiin, kuten siihen, miksi olemme täällä, mitä olemme tulleet tänne tekemään ja mikä on elämäntehtävämme.


ThetaHealingissä etsitään yhdessä asiakkaan kanssa rajoittavat uskomukset, muutetaan ja vapautetaan ne. Uskomukset voivat olla mitä tahansa, mitä mielemme pitää totena. Jos jokin asia estää ihmistä olemasta sitä, mitä hän haluaa olla, se voidaan muuttaa.

EFT-tunnelukkoterapia

EFT-tunnelukkoterapia on tehokas hoitomuoto ja menetelmä jonka avulla voidaan hoitaa rajoittavia ja haitallisia uskomuksia, vapauttaa kehon tunnekuormaa, tunnelukkoja sekä patoutunutta tunne-energiaa, joka tukkii kehon vapaata energiakiertoa. EFT pohjautuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen ja on niin sanottua psykologista akupunktiota. Hoidossa naputellaan sormenpäillä kehon meridiaanilinjojen päätepisteitä, eli akupisteitä. Samalla toistetaan positiivisia affirmaatioita/voimauttavia lauseita, jotka yhdessä akupisteitä naputtelemalla vapauttaa alitajunnasta ja solutasolta saakka tunnekuormaa rentouttaen niin kehoa kuin mieltä.

Valmennukset

Yleistä valmennuksista

Ratkaisukeskeinen holistinen autenttisuus ja voimavaravalmennus on sinulle joka haluat tarkastella elämäntilannettasi kokeneen ja turvallisen ammattilaisen kanssa lämpimässä ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Ratkaisukeskeinen valmennus perustuu kongnitiiviseen käyttäytymisteoriaan, positiiviseen psykologiaan sekä ratkaisukeskeisyyteen. Autenttisuus tarkoittaa matkaa kohti todellista itseäsi, oman voimasi lähteelle ja sinun unelmiesi ääreen. Valmennus eroaa terapiasta siinä, että valmennuksessa ei mennä kauaksi menneisyyteen traumojen maailmaan vaan menneisyyden ymmärtämisen ja itsen sekä itse oivaltamisen kautta kuljemme kohti ratkaisuja ja asetettuja tavoitteita. Työskentely on tavoitteellista ja noudattaa asiakkaan kanssa yhdessä laadittua toimintasuunnitelmaa. Valmennuksien tukena käytetään täydentäviä hoitoja asiakkaan niin halutessa.

Yksilövalmennus

AIKUISELLE

Yksilövalmennuksessa tarkastellaan asiakkaan tilannetta kokonaisvaltaisesti. Saatat olla oman elämäsi käännekohdassa, uuden haastavan tilanteen edessä tai ehkä tarvitset tukea ja ohjausta omien käyttäytymismallien tarkasteluun, tunnetaitotyöskentelyyn tai omien vahvuuksien uudelleen löytämiseen.

NUORELLE

Teen ohjausta myös nuorille, jotka haluavat työskennellä luotettavan sosiaalialan ammattilaisen kanssa. Työtäni raamittaa positiivinen pedagogiikka, voimavara-, sekä ratkaisukeskeisyys ja vahvuusajattelu. Varhainen puuttuminen sekä ongelmien ennaltaehkäisy on ensiarvoisen tärkeää lasten ja nuorten kanssa toimiessa. Valmennuksellinen ohjaus on matalan kynnyksen toimintaa ja siksi usein hyvin vaikuttavaa. Tunnetaitotyöskentelyllä on saatu erittäin hyviä tuloksia lasten ja nuorten kanssa työskennellessä niin itsetuntoon, vuorovaikutustaitoihin, sosiaalisiin taitoihin, tunteiden säätelyyn, empatiaan ja itsemyötätuntoon liittyen, nyt muutamia mainitakseni.

SINULLE VANHEMPI

Vanhemmuuteen saattaa liittyä riittämättömyyden, pärjäämättömyyden ja huonommuuden tunnetta. Vanhemmasta saattaa tuntua että hän ei pärjää tai tiedä miten milloinkin tulisi lapsen kanssa toimia. Konflikteja syntyy usein ja niiden ratkaisemiseen ei ole löytynyt rakentavia keinoja. Niin sanottu vanhemmuusidentiteetti on kateissa eikä omat voimavarat tunnu riittävän.

Tilanne voi olla ahdistava ja siihen saattaa liittyä myös häpeää ja ulkopuolisuuden tunnetta. On vaikea nähdä tilanteesta ulospääsyä ja arjesta tulee suorituskeskeistä ja on vaarana että vanhemmuudesta ja lapsen kanssa toimimisesta katoaa ilo ja arjen myönteisyys. Yksilövalmennuksessa keskitytään omien voimavarojen uudelleen löytymiseen, vanhemmuushaasteiden ratkaisukeskeiseen tarkasteluun ja omien vahvuuksien esille nostamiseen.


Oli tilanteesi sitten mikä tahansa, on haasteesi iso tai pieni, olet sydämellisesti tervetullut yksilövalmennukseeni! Kuljen rinnalla silloin kun sille on tarvetta, sinä et ole yksin.


Mikäli heräsi kysymyksiä vastaan niihin mielelläni: riikka@houseofbalance.fi

Parisuhdevalmennus

Uuden ajan parisuhdevalmennus on nyt täällä! On aika katsoa syvemmälle, ja kääntää vanhat opitut mallit päälaelleen. Se mikä toimi 50 vuotta sitten ei toimi enää. Puhumattomuuden kulttuuri on pitkään ollut valloillaan suomalaisissa parisuhteissa ja nyt tilanne on muuttumassa. Toisen aito kohtaaminen, näkeminen ja kuuleminen on yksi tärkeimmistä toimivan ja tasapainoisen parisuhteen elementeistä. Toisen kanssa läheisessä suhteessa eläessä ja arkea jakaessa, on konfliktien välttäminen mahdotonta. Olennaista on se, miten ristiriitatilanteissa toimitaan. Kun koemme olevamme uhattuina, on reagtio usein joko vetäytyminen, puolustautuminen tai syyttäminen. Mitä jos olisi muitakin vaihtoehtoja? Mitä jos osaisimmekin tarkastella haastavaa tilannetta neutraalisti tai jopa niin että tilanteen nostattamilla tunteilla ei olekaan enää tarttumapintaa? Tunnistaisimme tunteiden olemassaolon mutta emme joutuisikaan niiden vietäväksi. Sinä et ole tunteesi. Tunteet ovat tärkeitä, mutta tunnereaktioiden ei tarvitse ohjata elämääsi.


Harjoittelemalla itsemyötätuntoa, armollisuutta sekä tutustumalla omiin tunnelukkoihin sekä haitallisiin uskomuksiin, on mahdollista päästä tasapainoiseen ja hyväksyvään olotilaan. Jos toimintamme ei ole tietoista, meitä ohjaa alitajuiset uskomukset emmekä silloin tunnista omaa todellista itseämme ja omia tarpeitamme. Silloin on myös vaikea nähdä toisen tarpeita, toisen todellista olemusta, ihmistä haavojen ja uskomusten takana.


Kun puhalletaan yhteen hiileen, ymmärretään jakamisen ja aidon kohtaamisen tärkeys, on elämän eteen tuovat vastoinkäymisetkin helpompi käsitellä. Joskus se tarkoittaa tilanteen syvempää tarkastelua, itseensä tutustumista ja uusia toimintatapoja. Kun hyväksyy itsensä, ei tarvitse hakea hyväksyntää itsensä ulkopuolelta.


Perhevalmennus

Perhevalmennus eli family coaching on matalan kynnyksen perhepalvelu joka perustuu varhaiseen puuttumiseen ja ongelmien kasautumisen ennaltaehkäisyyn ja on tarkoitettu palveluksi koko perheelle tilanteessa, jossa perhedynamiikassa ja arjen hallinnassa on haasteita. Perheen haasteet voivat liittyä myös lasten kasvuun ja kehitykseen liittyvään tematiikkaan.


Autan perheiden yhteisten voimavarojen uudelleen löytymisessä sekä arjen tasapainottamisessa muun muassa tarkastelemalla ja kehittämällä perheen sisäisiä tunne-, ja vuorovaikutustaitoja. Ei-toivotun käyttäytymisen muuttamiseksi autan tutustumaan korvaaviin toimintatapoihin, kehon ja mielen yhteyttä unohtamatta. Suunnittelen perheen kanssa yhdessä perhettä palvelevan ja perheen tarpeiden mukaisen palvelukokonaisuuden. Tämä kokonaisuus kattaa vähintään kaksi tapaamista joista ensimmäinen on perheen tilanteen kartoitus. Perhevalmennukseen voi osallistua vain osa perheestä tai koko perhe perheen toiveiden mukaisesti. Valmennukset toteutetaan työhuoneellani Helsingin Töölössä tai perheen kotona.


Perhevalmennus perustuu positiiviseen pedagogiikkaan sekä ratkaisukeskeisiin toimintatapoihin. Varhainen puuttuminen on kaiken ydin. Kun ongelmiin puututaan ajoissa, voidaan välttää niiden kasautuminen eli moniongelmaisuus. Haastavassa tilanteessa oma jaksaminen on vähissä ja silloin arki muuttuu helposti suoritukseksi josta puuttuu ilo ja keveys.


Olen toiminut lapsiperheiden parissa eri sosiaalialan työtehtävissä noin 20 vuotta. Minulla on kokemusta myös neuropsykiatrisesti oireilevien lasten kanssa toimimisesta.